Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message На Росію готується напад

Такий меседж з'являється впродовж останнього тижня в анонімних телеграм-каналах, які систематично поширюють російські пропагандистські наративи. У повідомленнях йдеться, що НАТО найімовірніше готується до вторгнення в Росію. Такі висновки дописувачі роблять через те, що посольство США у Москві закликало своїх громадян негайно залишити Росію.

"Я так понимаю, готовится решение по центру принятия решений", — йдеться у повідомленнях. Також пропагандисти стверджують, що уряди європейських країн, зокрема. Польща та Естонія, закликають своїх громадян залишити Росію не тому, що там розпочали мобілізацію, а через ймовірне вторгнення на територію Росії.

У такий спосіб пропаганда прагне укотре перекласти відповідальність за свої злочини на території України на країни Заходу й показати, що вони нібито становлять загрозу для самої Росії. Однак реальних підстав припускати, що вторгнення НАТО відбудеться — немає. Навпаки, представники Альянсу неодноразово заявляли про те, що НАТО не є стороною російсько-української війни й не вступатиме в конфлікт. Однак росіяни повсякчас стверджували, що на території України з російськими військовими борються не Збройні Сили України, а військові НАТО.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join