Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Захід безсилий перед союзом Росії та Китаю.

Російська пропаганда поширює статтю китайського політолога Міньсінь Пейя, розповідаючи про «безсилля» Заходу перед «союзом Росії та Китаю». У такий спосіб Росія намагається сформувати враження, що має потужну підтримку на міжнародній арені.

Однак це не так. Як повідомляє Центр протидії дезінформації, в авторському матеріалі Міньсінь Пейя, опублікованому Bloomberg, справді йдеться про те, що Китай та Росія зберігають «стратегічну єдність», яка є геополітичним викликом Заходу. Також він зазначає, що Китай та Росію об’єднують «схожі націоналістичні цінності та глибока антипатія Заходу». Проте в матеріалі автор не згадує про «безсилля» країн Заходу перед союзом Росії та Китаю. У інших виданнях можна знайти думки цього ж автора щодо того, що Путін прагне втягнути Китай у військовий конфлікт, але Китай намагається надавати підтримку Росії без прямої участі у конфлікті та не перетинаючи «червоні лінії» США. На думку Міньсінь Пейя, Китай опинився у складному становищі через підписану 4 лютого 2022 року заяву про стратегічне партнерство з Росією. То ж російська пропаганда використовує виключно вигідну їй частину висловлювань китайського політолога для формування образу Китаю як свого надійного партнера, відкидаючи частину тверджень про намагання Китаю зберегти нейтралітет.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись