Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У США заявили, що багато країн віддали Україні всю свою зброю.

Російські медіа поширили фейкову інформацію, що постійна представниця США при НАТО Джулліан Сміт нібито заявила про труднощі з наданням військової допомоги Україні, бо багато країн уже буцімто «віддали практично все, що мали».

Насправді Сміт не робила подібних заяв. StopFake пише, що постпред США при НАТО під час Національної безпекової конференції відповідала на запитання журналіста з The New York Times, чи мають рацію українці, скаржачись, що союзники по НАТО недостатньо серйозно ставляться до надання їм зброї. Джулліан Сміт сказала, що, на її думку, у НАТО відреагували дуже оперативно, і продовжують співпрацювати з Україною, щоб швидко оцінювати необхідні потреби та переміщувати зброю так швидко, наскільки це можливо. Також вона відповідала і на питання про те, чи готові США та НАТО збільшувати постачання зброї та амуніції в Україну. Сміт зазначила, що від початку війни країни НАТО, і не тільки, підтримують Україну тим чи іншим способом. За даними Kiel Institute for the world economy на початок червня 2022 року, на першому місці за кількістю підтримки, що оцінюється в мільярдах доларів, знаходяться США (25,76 млрд доларів), на другому — Велика Британія (2,5 млрд доларів), далі йдуть Польща (1,62 млрд доларів) та Німеччина (1,49 млрд доларів).

Детальніше

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись