Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Українські націоналісти обстрілюють Херсон

У російських пропагандистських ЗМІ поширюють інформацію про те, що після того, як Херсон був окупований російськими військами, ЗСУ стали «безупинно обстрілювати» місто. У таких повідомленнях додають, що натомість російські ППО «захищають» мирних жителів Херсона, а обстріли українців ведуться також з боку Миколаєва. Зокрема, таку інформацію поширив пропагандистський сайт Ukraina.ru й називає такі дії точкою неповернення, мовляв, це робиться для того, щоби налякати регіон, який готовий на співпрацю з росіянами.

Однак українська армія не обстрілює тимчасово окупований Херсон. Як пише StopFake, інформацію про сильні вибухи у центрі міста 12 травня не підтвердили місцеві ЗМІ, як і не надано жодних доказів російськими журналістами. Водночас армія Росії продовжує обстрілювати Херсонщину, зокрема фосфорними снарядами, як і колони з цивільними, які намагаються виїжджати з окупованих територій. Детальніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись