Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Парламентська коаліція Болгарії розпадеться, якщо Софія вирішить допомагати Києву зброєю

Таку тезу поширює кремлівська пропаганда. За даними Центру протидії дезінформації, Кремль стверджує, що проросійська Болгарська соціалістична партія погрожує виходом з парламентської коаліції, якщо Софія вирішить допомагати Києву зброєю й це нібито призведе до відставки уряду. Пропагандисти також стверджують, що військову допомогу Україні не підтримує болгарське суспільство.

«Насправді уряд прем’єр-міністра Болгарії Кирила Петкова взяв курс на допомогу Україні у протидії агресії Росії. Болгарія надаватиме Україні військово-технічну допомогу у вигляді ремонту пошкодженої бойової бронетехніки та технічного обслуговування військового спорядження. За рішенням керівництва НАТО не виключене постачання болгарської зброї до України через посередників у Чехії, Словаччині та Польщі. Після припинення Москвою постачання газу, понад 67% болгар підтримали санкції ЄС та НАТО проти Росії та військову підтримку України Болгарією», — йдеться у повідомленні Центру.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись