Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Перша група українських військових з «Азовсталі» вийшла з білим прапором, оборонці почали капітуляцію

Таку інформацію сьогодні зранку поширили російські пропагандистські медіа. За даними Центру протидії дезінформації при РНБО, надалі роспропаганда повідомила, що під білим прапором вийшли переговорники, які домовляються про капітуляцію більшої частини українських військових. «Насправді ж цей "інформаційний шум" був лише випраданням можливого вивезення поранених українських військових, заблокованих на території меткомбінату "Азовсталь". Таке інформаційне "прикриття" необхідне Кремлю з двох причин: щоби зруйнувати образу непереможних захисників Маріуполя, які "все ж здалися", й щоби заспокоїти росіян, які могли обуритися від такої поступки Путіна "неонацистам"», — йдеться у повідомленні Центру.

Нагадаємо, фейк про те, що бійці Азову вийшли із білими прапорами пропагандисти вже поширювали раніше, — 8 травня. Тоді бійці «Азову» пояснили, що білий прапор поблизу заводу «Азовсталь» використовують для евакуації цивільних, це аж ніяк не означало, що захисники здаються у полон.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись