Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У Нью-Йорку розмістили рекламний банер із написом: «Немає Зеленського — немає війни»

Пропагандисти в соцмережах поширюють інформацію, нібито в Нью-Йорку розмістили рекламний банер з написом: «Немає Зеленського — немає війни». Це — фейк.

На нього звернули увагу фахівці проєкту «По той бік новин» та Центру протидії дезінформації. Вони з’ясували, що відео, на якому нібито зображений банер, є результатом роботи відеомонтажу. За основу взяли кадри з вулиці П’ята авеню, однак їх відзняли ще до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Аналітики звернули увагу, що банера немає на свіжих панорамах вулиці в Google Maps та відеознімках вулиці. Крім того, вони наголошують, що на відео — чорні світлофори, в той час як з 2021 року на цій вулиці стоять жовті світлофори. Відсутність банера також підтвердили у Міністерстві закордонних справ України та Генеральному консульстві України в Нью-Йорку.

Поширюючи подібні фейки, пропагандисти і далі намагаються особисто дискредитувати Зеленського і створити хибне враження того, що за кордоном більше не хочуть підтримувати Україну саме через поведінку та риторику її президента. З подібною метою вони створюють фейкові обкладинки іноземних видань, про що неодноразово писав «Детектор медіа».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись