Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Обама розкритикував Байдена за «корупцію»

Пропагандисти в соцмережах поширюють дописи, згідно з якими нібито 44-й президент США Барак Обама у нещодавньому інтерв'ю для CNN розкритикував теперішнього президента США Джо Байдена за корупцію. Мовляв, не можна розглядати Міністерство юстиції як свою особисту юридичну фірму і не варто ігнорувати юридичні норми для запобігання впливу особистих інтересів на роботу інституцій. Вони стверджують, що ця цитата пов'язана з корупцією Байдена в Україні, про яку почали більше говорити представники Республіканської партії США. Це — маніпуляція.

На неї звернули увагу фахівці проєкту MythDetector. Вони зʼясували, що цю заяву Обами публікують без контексту та з хибними описами. У згаданому інтерв'ю вона насправді стосувалася Дональда Трампа. Так Обама відповів на запитання «Чи американські інституції витримають ще одну перемогу Трампа на президентських виборах?».

У такий спосіб пропагандисти хочуть дестабілізувати ситуацію у Сполучених Штатах, дискредитувати Джо Байдена та його підтримку Україні. Ця маніпуляція є прикладом того, як агітпроп використовує теорію змови про «український слід» у віцепрезидентстві Байдена, про що ми писали раніше. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись