Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Залужний вважає, що контрнаступ України «перетворився на клоунаду»

Пропагандисти в російських медіа поширюють дезінформацію на основі  інтервʼю головнокомандувача ЗСУ для The Washington Post. Зокрема, вони стверджують, що  Валерій Залужний нібито звинувачує західних партнерів у перетворенні контрнаступу на «клоунаду». Це — фейк.

На нього звернули увагу фахівці проєкту StopFake. Вони зʼясували, що насправді Залужний нічого не говорив про «клоунаду». Натомість, коментуючи просування українського контрнаступу, він наголосив, що незважаючи на відсутність у ЗСУ низки необхідних типів озброєння, українська армія «щодня просувається вперед, навіть якщо це всього лише 500 метрів». Тому його «дратують» заяви про те, що український контрнаступ просувається «повільніше, ніж очікувалось».

У такий спосіб пропагандисти хочуть дискредитувати Збройні сили України і створити хибне враження перемоги Росії на полі бою. Крім того, вони хочуть показати Україну та її владу невдячними за допомогу західних партнерів. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись