Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Тульський патронний завод продовжує постачати патрони до США

Таку інформацію  поширюють проросійські інформаційні ресурси. Мовляв, санкційні обмеження не перешкоджають продажам патронної продукції до США і не мають значного впливу на роботу підприємства. Це — маніпуляція. 

У дописах посилаються на пояснення компанії щодо звіту про фінансові результати за 2021 рік. Насправді санкції щодо Тульського заводу не мають стосунку до війни в Україні, оскільки були введені як реакція США на отруєння російського опозиціонера Олексія Навального речовиною нервово-паралітичної дії «Новичок». 

Санкції обмежують укладання нових контрактів щодо постачання  зброї та боєприпасів із Росії. Однак, санкції не торкнулись раніше укладених контрактів, а тому була можливість продовжити їхнє виконання. 

За період із вересня 2021 року по березень 2022 року обсяги імпорту патронів із Росії до США справді не зменшувалися. Однак у квітні 2022 року уряд США  на законодавчому рівні закріпив рішення щодо зупинення звичних торговельних відносин із Росією. 

З квітня 2022 року мито на ввезення патронів із Росії до США становить  30-45%. У квітні-червні імпорт російських патронів скоротився на 88% у порівнянні з попереднім кварталом. У червні президент США встановив фіксовану ставку мита для російської продукції на рівні 35%. Враховуючи, що майже половина продукції Тульського патронного заводу системно експортується, підприємство зараз потерпає від втрати одного з основних ринків збуту. У липні з 1397 працівників завод перевів 530 робітників у простій із виплатою двох третин заробітної плати, ще 337 робітників звільнились.  

У такий спосіб Росія намагається просувати дезінформаційні меседжі про те, що санкції не шкодять російській економіці, а Захід все ще таємно торгує з Росією попри санкції. Детальніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись