Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Новий прем'єр Великої Британії Ріші Сунак зупинив допомогу Україні через фінансову кризу

Про таке пишуть у соціальних мережах. Мовляв, Сунак вважає, що через «важку економічну кризу» Велика Британія більше не може надавати допомогу Україні. Нібито він сказав, що заморожує бюджет зовнішньої допомоги на 2 роки. Це не так.

Насправді у день свого призначення прем’єр-міністром, Сунак пообіцяв «вивести країну з глибокої економічної кризи та відновити довіру до політики». У промові він говорив про рецесію економіки Великої Британії й не торкався скорочення коштів чи допомоги Україні. Як пишуть фактчекери проєкту Logically, 25 жовтня офіс прем'єр-міністра опублікував прес-реліз, у якому йдеться, про розмову Ріші Сунака з президентом України Володимиром Зеленським. Сунак акцентував непохитну підтримку України Великою Британією.

«Для мене честь спілкуватися з президентом України цього вечора. І він, і український народ можуть розраховувати на незмінну солідарність і підтримку Великої Британії. Ми завжди будемо з Україною», — написав Сунак у Twitter. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись