Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Новий прем'єр Великої Британії Ріші Сунак зупинив допомогу Україні через фінансову кризу

Про таке пишуть у соціальних мережах. Мовляв, Сунак вважає, що через «важку економічну кризу» Велика Британія більше не може надавати допомогу Україні. Нібито він сказав, що заморожує бюджет зовнішньої допомоги на 2 роки. Це не так.

Насправді у день свого призначення прем’єр-міністром, Сунак пообіцяв «вивести країну з глибокої економічної кризи та відновити довіру до політики». У промові він говорив про рецесію економіки Великої Британії й не торкався скорочення коштів чи допомоги Україні. Як пишуть фактчекери проєкту Logically, 25 жовтня офіс прем'єр-міністра опублікував прес-реліз, у якому йдеться, про розмову Ріші Сунака з президентом України Володимиром Зеленським. Сунак акцентував непохитну підтримку України Великою Британією.

«Для мене честь спілкуватися з президентом України цього вечора. І він, і український народ можуть розраховувати на незмінну солідарність і підтримку Великої Британії. Ми завжди будемо з Україною», — написав Сунак у Twitter. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join