Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Москва готова до перемовин, але на власних умовах

Меседж поширюють російські медіа з посиланням на представницю МЗС Росії Марію Захарову. За її словами, Росія завжди з усіма підтримує діалог навіть у найскладніших ситуаціях. Мовляв, Росія готова чекати на мирні переговори з Україною і це її «добра воля».

Як зазначає Центр протидії дезінформації, заяви щодо переговорів звучать на найвищому рівні, проте Росія наполягає, що відбуватися вони мають виключно на їх умовах.

У такий спосіб Росія намагається переконати Західну авдиторію в тому, що саме Україна не воліє припиняти війну. Також під приводом переговорного процесу Росія планує  зупинити бойові дії, щоб наростити військовий потенціал і продовжити окупацію України.

Українська влада озвучила єдину умову можливих переговорів із Росією — це негайне припинення війни проти України та виведення російських військ за кордон українських територій станом на 1991 рік.

Раніше пропагандисти переконували, що війна нікому не потрібна, треба домовлятися. Нібито Україна розв’язала війну з Росією та відмовляється від будь-яких перемовин, ба більше — Зеленському заборонили вести переговори.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись