Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Ця війна нікому не потрібна, треба домовлятися

Такі меседжі останні кілька днів активно поширюють російські ресурси.

Для просування цих тез пропагандисти використовували українських військовополонених, які на камеру під тиском зачитували підготовлений текст про те, що українська армія не бачить сенсу воювати за рідну землю і чекає на переговори, тобто на капітуляцію.

Пропагандисти день у день повторюють, що Москва готова сідати за стіл переговорів. Проте у Володимира Зеленського жорстка позиція, тому його участь виключають із переговорного процесу. Нібито як варіант, Кремль може вести переговори з ЄС та США без участі України. Зустріч може відбутися в Еміратах або Стамбулі, де «домовляться про заморожування конфлікту та лінію розмежування».

У такий спосіб росіяни хочуть знецінити Володимира Зеленського як президента України та Україну як самостійну, незалежну державу. Раніше пропагандисти поширювали тезу, що Зеленському заборонили вести переговори, нібито Росія веде війну не з Україною, а з НАТО, де всі рішення замість України ухвалюють Захід і США.

Росіяни всіляко намагаються схилити Україну до переговорів. Оскільки їм це не вдається на дипломатичному рівні, вони вирішили на емоційному рівні тиснути на населення України, провокувати людей на невдоволення владою, щоб змусити Зеленського піти на переговори з Путіним.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись