Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж В Україні забороняють публікувати фото «прильотів», щоб приховати невдачі протиповітряної оборони

Російські медіа та анонімні телеграм-канали активно зреагували на новину, що війська протиповітряної оборони України знищили 44 ракети із понад 50 російських ракет, запущених сьогодні по 10 регіонах країни.

Нібито Служба безпеки України встановлюватиме особи всіх, хто публікував фото чи відео результатів влучення російських ракет на об'єктах інфраструктури. Мовляв, це пов’язано з тим, що стане відомою реальна картина руйнувань, і влада не зможе піаритися на високому відсотку збитих ракет. Пропагандисти намагаються спровокувати українців, щоб ті оперативно публікували фото «прильотів» по інфраструктурі й у такий спосіб допомогали російським військовим.

Росіяни сіють сумніви щодо успішності ППО, заявляючи про те, що більшість ракет потрапили у ціль і зруйнували «призначені об'єкти». Як доказ наводять слова прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, що ракети пошкодили 18 об’єктів, більшість з яких – енергетичні.

Насправді сьогодні при масованому ракетному обстрілі сили ППО показали один із найкращих результатів своєї роботи з початку повномасштабної війни, це близько 80% успішності. Без роботи ППО наслідки могли б бути значно гірші.

Пропагандисти знають, яких результатів хотіли досягти сьогоднішньою атакою. Їхня ціль — не військові об’єкти, а цивільна критична інфраструктура, внаслідок пошкодження якої постраждає все населення України. Зважаючи на те, що ППО перешкодила їм у цьому, вони намагаються висміяти їх роботу, таким чином затінивши успішний результат відбиття ранкової ракетної атаки.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись