Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Корабель із зерном хочуть затопити і звинуватити у цьому Росію

Про таке пишуть анонімні телеграм-канали, які контролюються ФСБ. Нібито цією «провокацією» намагатимуться посилити антиросійську риторику та що саме Росія провокує голод у бідних країнах.

Росія справді країна-терорист, яка шантажує світ голодом. Вона тижнями гальмувала зерновий коридор перед його блокуванням, зазначив президент України Володимир Зеленський.

За його словами, Росія – єдиний винуватець того, що харчові продукти дорожчатимуть від Західної Африки до Східної Азії й чому люди в Ефіопії, Ємені чи Сомалі залишаються з катастрофічним дефіцитом продовольства.

Керівництво Росії зацікавлене у загостренні продовольчої кризи, тому робитиме все для того, щоб не підписувати жодних угод і не розблоковувати зерновий коридор.

Фейк про затоплення одного з кораблів із зерном, імовірно, є сигналом, що росіяни уже мають такий план. Пропагандисти працюють на випередження, щоб заздалегідь перекласти відповідальність за свій злочин на когось іншого.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись