Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Тульський патронний завод продовжує постачати патрони до США

Таку інформацію  поширюють проросійські інформаційні ресурси. Мовляв, санкційні обмеження не перешкоджають продажам патронної продукції до США і не мають значного впливу на роботу підприємства. Це — маніпуляція. 

У дописах посилаються на пояснення компанії щодо звіту про фінансові результати за 2021 рік. Насправді санкції щодо Тульського заводу не мають стосунку до війни в Україні, оскільки були введені як реакція США на отруєння російського опозиціонера Олексія Навального речовиною нервово-паралітичної дії «Новичок». 

Санкції обмежують укладання нових контрактів щодо постачання  зброї та боєприпасів із Росії. Однак, санкції не торкнулись раніше укладених контрактів, а тому була можливість продовжити їхнє виконання. 

За період із вересня 2021 року по березень 2022 року обсяги імпорту патронів із Росії до США справді не зменшувалися. Однак у квітні 2022 року уряд США  на законодавчому рівні закріпив рішення щодо зупинення звичних торговельних відносин із Росією. 

З квітня 2022 року мито на ввезення патронів із Росії до США становить  30-45%. У квітні-червні імпорт російських патронів скоротився на 88% у порівнянні з попереднім кварталом. У червні президент США встановив фіксовану ставку мита для російської продукції на рівні 35%. Враховуючи, що майже половина продукції Тульського патронного заводу системно експортується, підприємство зараз потерпає від втрати одного з основних ринків збуту. У липні з 1397 працівників завод перевів 530 робітників у простій із виплатою двох третин заробітної плати, ще 337 робітників звільнились.  

У такий спосіб Росія намагається просувати дезінформаційні меседжі про те, що санкції не шкодять російській економіці, а Захід все ще таємно торгує з Росією попри санкції. Детальніше.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join