Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Росіяни розробили методичку для своїх агітаторів на тимчасово окупованих територіях з метою переконання людей, що вони не мародери і вбивці

Про те, що окупанти розробили спеціальні «методичні рекомендації» для роботи з мешканцями Запорізької та Херсонської областей повідомила пресслужба Головного управління розвідки. 

Цей «документ» поширюється виключно для «інструкторів, афільованих керівництвом “Єдиної Росії” і не передається для ознайомлення третім особам». 

Відповідно до «методички», курує роботу окупаційних адміністрацій на захоплених українських територіях виключно кремлівська партія «Єдина Росія», яка погоджує і жорстко контролює роботу будь-яких інших організацій. Цей «документ» дозволяє окупантам «збір матеріальних коштів у населення». Натомість суворо заборонено брати харчові продукти та медикаменти (зокрема, герметично упаковані) через часті випадки отруєння. Також розробники «методички» пропонують таблицю з питаннями, які найчастіше ставлять українці окупантам, і типовими відповідями з додатковими роз’ясненнями.

Раніше ми повідомляли про інші методички для російських пропагандистів щодо порівняння війни в Україні з Першою світовою та про те, як загалом писати про «спецоперацію» в Україні.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись