Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття В Кремлі розробили методичку про те, як пропагандисти повинні писати про «спецоперацію» в Україні

Видання Медуза повідомляє, що  з власних джерел отримало дві методички, розроблені в Кремлі для російських пропагандистів та публічних осіб. Відповідно до них, основою «російської цивілізації» стала православна віра, яка вчить співчувати, любити ближнього та бути терплячими до інших. «Спецоперацію» потрібно порівнювати з хрещенням Русі, а Путіна — з Олександром Невським. 

Автори методички пишуть, що хрещення Русі, як і війна в Україні закладають «государственные основы», а також «основы развития России на столетия вперед». Нібито це відбувається завдяки «сплочению общества вокруг армии и стратегического курса президента», а місія Росії — «защищать угнетаемых». 

Однією з цілей спецоперації вказують «війну з безбожниками», які «використовують жінок і дітей як живий щит». Їх характеризують як «насильников, разбойников и убийц». Такі тези Кремль пропонує використовувати для опису українських військових. Мовляв, для них «не существует морали», бо більшість «открытые сатанисты и последователи человеконенавистнических культов». Війну ж почав «коллективный Запад, который уверен в “собственной исключительности”». 

Пропагандистам рекомендують використовувати нібито слова Олександра Невського про те, що у правді сила. Буцімто, російські солдати переконані в своїй правоті, тому що продовжують справу своїх дідів — знищують нацизм. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись