Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття У месенджері Signal українцям розсилають повідомлення про «полонізацію України» та «україно-польську конфедерацію»

Про розсилку розповіли користувачі соціальної мережі Facebook. У повідомленнях йдеться про те, що нібито українські політики недалекоглядно здають Польщі національні інтереси, а поляки «нас за людей не вважають, полонізують і скоро “відіжмуть” західні області». Також українців намагаються переконати у тому, що «українських дітей вкрадуть, перетворивши їх на поляків»; відбувається «поглинання українців польською нацією»; «наші діти не залишаться українцями в польських школах»; вже нібито йдеться про «українсько-польську федерацію, чи конфедерацію, а в самій Польщі українцям все більше не раді». Також нібито пересічні поляки цькують волонтерів, що збирають гроші для українських біженців та жадають повернути західні області України під свій контроль, розказуючи на своїх офіційних заходах, що Львів польське місто». Також у повідомленнях згадують і про Бандеру та Волинську трагедію.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись