Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Обкладинка Vogue з Оленою Зеленською свідчить, що війна в Україні — вигадка

Про таке пишуть користувачі соцмереж. Мовляв, у президентського подружжя у країні, в якій триває війна, мають бути більш важливі справи, ніж зустрічі з публічними людьми, відвідування концертів та фотосесії. Нібито все це — лише піар президента та його дружини. Це — не так.

Фактчекери проєкту Logically пишуть, що насправді твердження про «постановочну» війну є особистою думкою окремих користувачів соцмереж, тож її не можна використовувати для узагальнення суспільної думки. 

Насправді, фотографка Енні Лейбовіц зняла Олену Зеленську для обкладинки та головної статті жовтневого номеру журналу Vogue. В інтерв’ю перша леді говорить про «жіночі голоси війни, які також мають бути почуті». Спілкування президентського подружжя з іноземними селебриті та їх інтерв’ю для іноземних медіа — важлива складова підтримки України в світовому інформаційному просторі. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись