Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Постачання зброї Україні схоже на «чорну діру»

Кілька російських видань написали про те, що американці нібито порівняли Україну з «чорною дірою» та розкритикували постачання озброєння західними країнами. 

Насправді ж російський агітпроп видав коментар анонімного користувача, який поширює наративи російської пропаганди, за думку всіх американців. Таке узагальнення не може відбивати громадську думку. Як пише StopFake, щоб залишити коментар під матеріалом Newsweek, необхідно зареєструватися на сайті, громадянство для цього не має значення. Коментувати статті можуть користувачі з будь-яких країн, дотримуючись правил сайту. 

Соціологічні опитування серед американців показують високий рівень підтримки України та підтримки постачання озброєння Україні. 

Пропагандисти систематично використовують тактику видавання думки окремих користувачів за загальну думку авдиторії. Раніше у такий спосіб вони повідомляли про те, що нібито американці звинуватили США та Україну в крадіжці 40 мільярдів доларів у межах воєнної допомоги або ж розповідали про нелюбов французів та німців до українців.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись