Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття У Кремлі розробили методичку про те, що війну в Україні потрібно порівнювати з Першою світовою

Видання «Медуза» повідомило про те, що в Кремлі до 1 серпня розробили методичку для російських пропагандистів. У цей день в 1914 році Німеччина оголосила війну Російській імперії. 

Автори методички розповідають, що Захід постійно «втягує» Росію у військові протистояння, а Росія щоразу бере участь у конфліктах для захисту «братніх народів». На думку Кремля, у 1914 році Росія «не змогла залишити напризволяще» Сербію.

Кремль називає війну в Україні «сучасною українською кризою». Також російські медіа мають розповідати своїй авдиторії про те, що після 2014 року Захід вирішив «спонсировать» в Україні «взращивание с помощью человеконенавистнической идеологии и русофобии нескольких поколений людей, ненавидящих Россию и готовых убивать русских». 

Окремий розділ методички стосується «вмешательства Запада» у внутрішні справи Росії. Нібито, Захід спонсорував більшовиків та події 1917 року. Зараз, відповідно до методички, Захід «финансирует несистемную оппозицию, протестные движения и антироссийские СМИ». 

Також нібито незабаром буде розвиватись «антиамериканский тренд», тому США «не смогут найти не только военных союзников, но даже торговых партнеров серьезного уровня». Про причини поширення «тренду»  не повідомляють.

Раніше Кремль розробив для пропагандистів дві методички, у яких сучасним подіям в Україні надають псевдоісторичний контекст та застосовують підміну понять.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись