Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Захід почав «об’єктивно» писати про війну в Україні та «визнав військові злочини України»

Про таке інформують російські медіа посилаючись на звіт Amnesty international. Російські медіа також поширили повідомлення спікерів, які просувають проросійській меседжі, про те, що засудження звіту Amnesty International — це робота «західної військової пропаганди». Це не так.

Міжнародна правозахисна організація звинуватила Україну в «порушенні законів війни», але при цьому визнає, що гуманітарне право не забороняє перебувати в навчальних закладах, де не проходять заняття. 

Президент України Володимир Зеленський сказав, що цей звіт — це спроба амністувати агресора, а офіс президента назвав його «пропагандою та дезінформацією».  Негативно відреагували на звіт міністри оборони та закордонних справ України. Український офіс Amnesty International зробив заяву про непричетність до цього звіту та відсутність зафіксованих воєнних злочинів української армії.

На думку Центру протидії дезінформації, існує ймовірність, що Росія збільшить кількість обстрілів, оскільки через звіт Amnesty International росіяни почнуть класифікувати цивільну інфраструктуру України як законну з воєнної точки зору ціль. 

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки вважають, що звинувачення від Amnesty International на адресу ЗСУ не несуть жодної користі, а «лише підігрують Росії, яка прагне послабити західну допомогу Україні». Детальніше про реакцію українських медійників на звіт Amnesty International.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись