Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Поїздка Зеленського до Бахмута — постановка

Проросійські телеграм-канали пишуть, що Володимир Зеленський не їздив до Бахмута. Мовляв, з використанням західних технологій монтажу йому можуть «організувати» будь-що, навіть «поїздку до Кремля». Також пишуть, що мешканці Бахмута нібито не впізнали будівлі на відео. Ба більше — буцімто це не Бахмут, а околиці Харкова. 

Російська пропаганда поширювала схожі меседжі під час поїздок Зеленського на звільнені території, зокрема в Ізюм та Херсон. Зокрема, пропагандисти писали, що Зеленський свідомо відвідав Росію, коли їздив до Херсона. Фейк про те, що Зеленський використовує хромакей уже спростовували, однак агітпроп знову вдається до таких маніпуляцій. 

У такий спосіб російська пропаганда намагається дискредитувати Президента України та піддати сумнівам будь-які його дії. Поширення таких меседжів впливає і на внутрішню ситуацію в Україні, оскільки підігріває суперечки між прихильниками та опонентами Зеленського серед українців. Раніше пропагандисти стверджували, що Зеленський втік із Києва у бік кордону з Польщею або ж нібито він планував піти у відставку на початку російського вторгнення.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись