Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Зеленський свідомо відвідав Росію

Про таке пишуть проросійські телеграм-канали з посиланням на речника російського президента Дмитра Пєскова. Мовляв, Володимир Зеленський приїхав до Херсона, хоча знає, що це «територія Росії». Також у телеграм-каналах пропонують відкрити проти Зеленського кримінальну справу за «незаконний перетин російського кордону».

Насправді президент України відвідав деокупований Херсон, який завжди був і є частиною України. Не лише Україна, а й весь демократичний світ не визнали результати незаконних російських псевдореферендумів, так само як і рішення Росії приєднати тимчасово окуповані українські території всупереч всім міжнародним правовим нормам.

Однак, російська пропаганда навіть після деокупації правобережної Херсонщини продовжує просувати меседжі про те, що це нібито деокуповані території «залишаються російськими», а для цивільних після деокупації почнеться «пекло».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись