Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Польща забере Захід України за її борги

Російські медіа і проросійські телеграм-канали вкотре поширили інформацію, що нібито Польща хоче повернути «свої території». Мовляв, про окупацію Західної України домовилися Київ та Варшава, а план мають втілити польські найманці, велика кількість яких воює за Україну.

На це у своєму Twitter звернув увагу речник міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин.

Він зазначив, що російські пропагандисти поширили дезінформацію, нібито «польський уряд схвалює таку участь зазначених найманців».

За його словами, російська пропаганда активно попрацювала над впровадженням цих меседжів у західне інформаційне середовище, і ці ворожі зусилля «цілком відповідають спробам Кремля зобразити Польщу як розпалювача війни та ізолювати Варшаву на міжнародній арені».

«Російська пропаганда активізує інформаційну війну, щоб зламати волю і готовність союзників продовжувати підтримувати Київ, та вигадує надумані приводи для завдання ударів по об'єктах цивільної та енергетичної інфраструктури України», – додав Жарин.

Раніше пропагандисти неодноразово поширювали фейки щодо Польщі. Зокрема писали про те, що Польща почала «економічне захоплення» України та західних областей України, що на Львівщині проведуть референдум щодо приєднання області до Польщі та що Польща будує енергоміст від Хмельницької АЕС до Жешува, тому що хоче захопити Україну.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись