Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Польща будує енергоміст від Хмельницької АЕС до Жешува, тому що хоче захопити Україну

Таку тезу поширюють російські пропагандистські ЗМІ. У повідомленнях йдеться, що Польща нібито продовжує підготовку до поділу України, й для цього розпочала будівництво енергомоста.

Автори повідомлень стверджують, що будування енергомоста триває в межах проєкту реінтеграції «історичних» польських земель. Нібито поляки давно працюють над взяттям під контроль енергетичної інфраструктури західних областей України й вважають, що це дозволить Польщі значно посилити свій вплив в Україні.

На меседж звернуло увагу видання ye.ua. Це вже не перший інформаційний вкид Росії щодо так званих планів Польщі окупувати частину Україну. Пропагандисти вже поширювали інформацію, що Польща намагається анексувати частину України та всіляко до цього готується. Зокрема, нібито готує референдум на Львівщині.

Однак це не так. І у разі з енергосистемою — також. Зруйнувати українську енергосистему та взяти її під контроль хоче не Польща, а Росія, яка від 10 жовтня систематично обстрілює енергетичні об'єкти по всій Україні. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись