Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Польща будує енергоміст від Хмельницької АЕС до Жешува, тому що хоче захопити Україну

Таку тезу поширюють російські пропагандистські ЗМІ. У повідомленнях йдеться, що Польща нібито продовжує підготовку до поділу України, й для цього розпочала будівництво енергомоста.

Автори повідомлень стверджують, що будування енергомоста триває в межах проєкту реінтеграції «історичних» польських земель. Нібито поляки давно працюють над взяттям під контроль енергетичної інфраструктури західних областей України й вважають, що це дозволить Польщі значно посилити свій вплив в Україні.

На меседж звернуло увагу видання ye.ua. Це вже не перший інформаційний вкид Росії щодо так званих планів Польщі окупувати частину Україну. Пропагандисти вже поширювали інформацію, що Польща намагається анексувати частину України та всіляко до цього готується. Зокрема, нібито готує референдум на Львівщині.

Однак це не так. І у разі з енергосистемою — також. Зруйнувати українську енергосистему та взяти її під контроль хоче не Польща, а Росія, яка від 10 жовтня систематично обстрілює енергетичні об'єкти по всій Україні. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join