Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Велика Британія спільно зі своїми васалами створює антиросійську коаліцію

Повідомлення такого змісту з'явилися в російських пропагандистських медіа і в телеграм-каналах, які транслюють проросійську риторику. Автори повідомлень стверджують, що Велика Британія спільно зі своїми васалами — країнами Балтії та Польщею, формують антиросійську коаліцію.

Мовляв, країни Балтії є лише колоніями та васалами Великої Британії, а Лондон намагається побудувати антиросійську коаліцію задля зменшення впливу Росії. На кейс в мережі звернули увагу аналітики проєкту EU vs Disinfo. Як ідеться у повідомленні аналітиків, російська пропаганда прагне виставити країни Балтії та Польщу несамостійними або ж взагалі маріонетками західних держав (у такому разі Великої Британії).

У такий спосіб пропагандисти переконують світ, що через зв'язки з Великою Британією інші країни втрачають свій суверенітет. Саме такий наратив пропагандисти ширили щодо України. Мовляв, Україною керують треті сили — країни Заходу, НАТО, й саме вони нібито налаштовують Україну й українців проти Росії.

Насправді ж відносини між Великою Британією, країнами Балтії та Польщею ґрунтуються на взаємній повазі та інтересах. Раніше пропагандисти вже стверджували, що країни Балтії та Польща є маріонетками Заходу, що НАТО перетворить країни Балтії на епіцентр ядерного вибуху, що США та НАТО хочуть перетворити регіон Балтійського моря на антиросійську порохову бочку тощо.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись