Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Головнокомандувач Залужний визнав, що боїться російського генерала Суровікіна

Таке повідомлення поширюють російські пропагандистські медіа. Мовляв, Валерій Залужний в одному з інтерв'ю зізнався, що російський воєначальник вселяє в нього страх.

Як пише StopFake, повідомлення про визнання Залужного страху перед російським Суровікіним базується на інтерв'ю Головнокомандувача Збройних сил України британському виданню The Economist.

Інтерв'ю Головнокомандувача — справжнє, однак він не казав, що боїться Суровікіна. Це фейк.

Насправді Валерій Залужний розповів в інтерв'ю про перебіг війни, український контрнаступ, а також дав оцінку російським діям на полі бою.

Характеризуючи Сергія Суровікіна, який командує російськими військами у війні проти України, Залужний назвав його командиром «старого» зразка. Залужний описав Суровікіна як деспотичного грубого поліціянта з комедії Миколи Гоголя «Ревізор». Раніше росіяни поширювали фейк, що генерал Залужний зізнався в любові російській армії. У такий спосіб агітпроп намагається вкотре застовпити думку, що російська армія — одна із найсильніших у світі; що її неможливо здолати, адже навіть керівництво армії противника визнає її силу й страх перед нею.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись