Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк На обкладинці Charlie Hebdo Володимир Зеленський у вигляді собаки дратує короля Великобританії Чарльза ІІІ

Картинку поширюють в анонімних проросійських телеграм-каналах з підписом, що нібито Володимир Зеленський в образі собачки вельми прижився на Заході. Ця обкладинка  — фейк.

Пропагандисти знову використали журнал карикатур Charlie Hebdo для фейків. Не погребували темою смерті британської Королеви Єлизавети II. Володимира Зеленського знову зобразили в образі собачки, який розмалював напис на постаменті для труни, змінивши слово королева (англ. Qeen) на «квір».

Фейковий номер датований 19 вересня, однак на сайті у архіві випусків Charlie Hebdo такого журналу немає. У розділі з малюнками також немає такої ілюстрації. Невідомо, хто автор цієї карикатури, однак до журналу Сharlie Hebdo вона жодного стосунку не має.

Пропагандисти не вперше використовують фейкову обкладинку. Раніше поширювали фейкові обкладинки з Володимиром Зеленським у вигляді собаки, а також Борисом Джонсоном та Еммануелем Макроном.

У такий спосіб російська пропаганда намагається висміювати та принижувати Президента України та закордонних політиків, а також партнерські відносини між Україною та іншими державами.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись