Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake На обкладинці Charlie Hebdo Володимир Зеленський у вигляді собаки дратує короля Великобританії Чарльза ІІІ

Картинку поширюють в анонімних проросійських телеграм-каналах з підписом, що нібито Володимир Зеленський в образі собачки вельми прижився на Заході. Ця обкладинка  — фейк.

Пропагандисти знову використали журнал карикатур Charlie Hebdo для фейків. Не погребували темою смерті британської Королеви Єлизавети II. Володимира Зеленського знову зобразили в образі собачки, який розмалював напис на постаменті для труни, змінивши слово королева (англ. Qeen) на «квір».

Фейковий номер датований 19 вересня, однак на сайті у архіві випусків Charlie Hebdo такого журналу немає. У розділі з малюнками також немає такої ілюстрації. Невідомо, хто автор цієї карикатури, однак до журналу Сharlie Hebdo вона жодного стосунку не має.

Пропагандисти не вперше використовують фейкову обкладинку. Раніше поширювали фейкові обкладинки з Володимиром Зеленським у вигляді собаки, а також Борисом Джонсоном та Еммануелем Макроном.

У такий спосіб російська пропаганда намагається висміювати та принижувати Президента України та закордонних політиків, а також партнерські відносини між Україною та іншими державами.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join