Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк На обкладинці Charlie Hebdo Володимир Зеленський у вигляді собаки з відірваною рукою «Азовця»

Обкладинку карикатурного журналу, на якій Велика Британія «випльовує» Бориса Джонсона та Зеленський, використали анонімні телеграмканали для  численних маніпуляцій. Однак, такої обкладинки не існує.

Інформацію спростували фактчекери проєкту VoxCheck. На фейковій обкладинці журналу вказано, що номер виданий 9 липня 2022 року. На сайті Charlie Hebdo є архів усіх обкладинок журналу. Обкладинки з карикатурою, яку поширюють користувачі фейсбука, на цій сторінці немає. У розділі з малюнками, опублікованими у журналі, та на офіційному акаунті видання у твітері, також немає карикатури з Джонсоном та Зеленським. Невідомо, хто автор цієї карикатури, однак до журналу Сharlie Hebdo вона жодного  стосунку не має.

Карикатурні малюнки, які нібито опубліковані в іноземних журналах, російська пропаганда використовує для висміювання та знецінення партнерських відносин між Україною та іноземними державами.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись