Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Росія допоможе українському народу позбутися абсолютно «антинародного та антиісторичного режиму»

Про таке заявив очільник російського МЗС Сергій Лавров. Мовляв, російський та український народи продовжать жити разом.

Відповідно до Конституції, Україна є суверенною і незалежною, демократичною, соціальною, правовою державою. Єдиним джерелом влади в Україні є народ. Користуючись своїми правами народ України обрав президентом Володимира Зеленського. Тож результати народного волевиявлення спростовують тезу про «антинародний режим» в Україні. Росія, як іноземна держава, взагалі не повинна втручатись у внутрішні процеси в Україні. Слова Лаврова «історичну єдність українського і російського народів» є одним із кліше російської пропаганди, побудованих на переписаній радянською владою історії та комуністичній  ідеології. 

За результатами соціологічного опитування  лише 2% українців добре ставляться до Росії, у той час як 92% – погано. Тож твердження Лаврова про подальше «спільне життя» українців та росіян не відповідає дійсності.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись