Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк На обкладинці Charlie Hebdo Володимир Зеленський зображений у вигляді собаки, що їсть із миски щось коричневе

Обкладинку карикатурного журналу, на якій нібито президент Франції Еммануель Макрон розганяє водою мітингарів, а ті із задоволенням купаються, використали анонімні телеграм-канали для маніпуляцій. Мовляв, що нібито західна влада заганяє людей в антисоціальні умови, тож невдоволення швидко переросте у протести. Також нібито за кордоном Зеленського сприймають як пса, яким прикриваються для приховування своїх злочинів. Однак, такої обкладинки не існує.

Фейковий номер датований 29 серпня, однак на сайті у архіві випусків Charlie Hebdo такого журналу немає. У розділі з малюнками також немає такої ілюстрації.

Пропагандисти не вперше викоритовують фейкову обгортку. Раніше поширювали фейкову обкладинку, на якій Велика Британія «випльовує» Бориса Джонсона, а Володимир Зеленський у вигляді собаки з відірваною рукою «Азовця». 

У такий спосіб російська пропаганда намагається висміювати та знецінювати як українських, так й іноземних політиків, а також партнерські відносини між Україною та іншими державами.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись