Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція У Запорізькій області гривня знецінюється і поступово виходить із обігу

Про таке пишуть російські медіа із посиланням на так званого «голову адміністрації» Євгена Балицького. Повідомляється, що з п’ятого вересня на окупованих територіях гривня нібито «здешевшає» та становитиме 1.25 рубля. Нібито незабаром «курс» гривні та рубля становитиме 1:1, а потім гривня й зовсім «знеціниться». Це — маніпуляція.

Окупанти штучно виводять з обігу гривню та примусово здійснюють розрахунки в рублях. Говорити про економічно обґрунтоване співвідношення гривні й рубля на окупованих територіях неможливо. Українська банківська система на тимчасово окупованих територіях не працює, тож поповнювати обіг гривні неможливо.

У такий спосіб окупанти намагаються через «знецінення» гривні просунути ідеї знецінення всього українського та емоційно впливати на українців, котрі залишились в окупації.

Раніше окупанти поширювали фейки про те, що нібито у магазинах Тернопільської та Львівської областей ціни зазначають у гривнях та злотих.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись