Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation У Запорізькій області гривня знецінюється і поступово виходить із обігу

Про таке пишуть російські медіа із посиланням на так званого «голову адміністрації» Євгена Балицького. Повідомляється, що з п’ятого вересня на окупованих територіях гривня нібито «здешевшає» та становитиме 1.25 рубля. Нібито незабаром «курс» гривні та рубля становитиме 1:1, а потім гривня й зовсім «знеціниться». Це — маніпуляція.

Окупанти штучно виводять з обігу гривню та примусово здійснюють розрахунки в рублях. Говорити про економічно обґрунтоване співвідношення гривні й рубля на окупованих територіях неможливо. Українська банківська система на тимчасово окупованих територіях не працює, тож поповнювати обіг гривні неможливо.

У такий спосіб окупанти намагаються через «знецінення» гривні просунути ідеї знецінення всього українського та емоційно впливати на українців, котрі залишились в окупації.

Раніше окупанти поширювали фейки про те, що нібито у магазинах Тернопільської та Львівської областей ціни зазначають у гривнях та злотих.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join