Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake На обкладинці Charlie Hebdo Володимир Зеленський зображений у вигляді собаки, що їсть із миски щось коричневе

Обкладинку карикатурного журналу, на якій нібито президент Франції Еммануель Макрон розганяє водою мітингарів, а ті із задоволенням купаються, використали анонімні телеграм-канали для маніпуляцій. Мовляв, що нібито західна влада заганяє людей в антисоціальні умови, тож невдоволення швидко переросте у протести. Також нібито за кордоном Зеленського сприймають як пса, яким прикриваються для приховування своїх злочинів. Однак, такої обкладинки не існує.

Фейковий номер датований 29 серпня, однак на сайті у архіві випусків Charlie Hebdo такого журналу немає. У розділі з малюнками також немає такої ілюстрації.

Пропагандисти не вперше викоритовують фейкову обгортку. Раніше поширювали фейкову обкладинку, на якій Велика Британія «випльовує» Бориса Джонсона, а Володимир Зеленський у вигляді собаки з відірваною рукою «Азовця». 

У такий спосіб російська пропаганда намагається висміювати та знецінювати як українських, так й іноземних політиків, а також партнерські відносини між Україною та іншими державами.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join