Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Американська акторка Прісцилла Преслі закликала Володимира Зеленського лікуватися від наркотичної залежності

В анонімних телеграм-каналах, що транслюють прокремлівську риторику, поширюють відеозвернення американської акторки Прісцилли Преслі до Володимира Зеленського, в якому вона нібито закликає його звернутися по допомогу через наркотичну залежність. Відео акторка буцімто опублікувала на своїй сторінці в інстаграмі. Це — фейк.

Кейс дослідили фактчекери Центру протидії дезінформації. У соцмережах Прісцилли Преслі немає відеозвернення до Володимира Зеленського, а єдиним джерелом, де це відео розповсюдили, є прокремлівські телеграм-канали.

Цей фейк є частиною ворожої кампанії з дискредитації Володимира Зеленського. Мовляв, Президент України — наркозалежний, тож ухвалює рішення у стані зміненої свідомості. Раніше ми спростовували фейки, що американський боксер Майк Тайсон та американські актори Елайджа Вуд, Дін Норріс та Джон МакГінлі закликали Зеленського лікуватися від алко- та наркозалежності.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись