Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Папу Римського внесли до бази «Миротворець» через визнання величі Росії

Прокремлівські медіа поширили інформацію про те, що Папу Римського Франциска українці нібито внесли до бази «Миротворець», що публікує відомості про ворогів України та є центром дослідження ознак злочинів проти національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного права. Папа Франциск буцімто потрапив на цей сайт через те, що закликав росіян «не відмовлятися від спадку величної імперії». Це — фейк.

Кейс дослідили фактчекери Центру протидії дезінформації. Пропагандисти вигадали цю новину, адже на сайті «Миротворець» немає згадки про Папу Римського Франциска. Тобто його не вносили до бази.

У такий спосіб агітпроп намагається дискредитувати Україну та погіршити її відносини із західними партнерами і світовими лідерами на ґрунті релігії. Раніше «Детектор медіа» спростовував фейк, що Папа Франциск закликає звільнити з-під арешту митрополита УПЦ МП Павла Лебедя.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись