Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Зеленський заявив, що надії на вступ України в НАТО згасають

Таку інформацію поширюють у російських медіа, що транслюють прокремлівську риторику, та в російському сегменті фейсбуку. На саміті Європейського політичного співтовариства (ЄПС) у Молдові Зеленський нібито заявив, що надії на вступ України в НАТО «стають дедалі віддаленішими». Це — маніпуляція.

Як зазначають фактчекери проєкту Stop Fake, цитата, яку використовують російські пропагандисти, є неточною, скороченою та вирваною з контексту. А Зеленський не заявляв про «згасання надій» на вступ України в НАТО. Однак президент справді говорив про перспективу вступу України та інших країн до Північноатлантичного альянсу. За його словами, кожна європейська країна, яка межує з Росією і хоче бути від неї захищеною, має вступити до Європейського союзу та НАТО.

У такий спосіб агітпроп намагається дискредитувати президента України, посіяти паніку та зневіру серед населення. Російські пропагандисти систематично поширюють фейки про те, що західні партнери не хочуть допомагати Україні та не хочуть бачити її в НАТО. Раніше «Детектор медіа» спростовував фейк, що Україну не чекають в НАТО.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись