Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція НАТО може погодитися ввести війська на територію України

Анонімні телеграм-канали, які транслюють прокремлівську риторику, поширюють інформацію, що Євросоюз готовий обговорити відправлення миротворців з Польщі та Румунії в Україну. Агітпроп посилається на заяву прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Також українські медіа з посиланням на видання The Guardian пишуть, що ексгенсек НАТО Андерс Фог Расмуссен вважає, що деякі члени Альянсу, як-от Польща, можуть погодитись ввести війська в Україну. Це — маніпуляція.

8 червня 2023 року міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в етері програми «Сніданок з 1+1» прокоментував висловлювання ексгенсека НАТО. Він сказав, що до «завершення збройного конфлікту на території України іноземні держави не вводитимуть свої війська на територію нашої держави. Більше того, ми цього не просимо. Ми кажемо: дайте зброю». Міністр наголосив, що «членство України в НАТО не може завершити цю війну, але воно запобігатиме новим війнам».

У такий спосіб пропагандисти хочуть показати, що Росія воює з НАТО на території України, а інші країни — агресивні та готові піти війною у будь-який момент. Раніше «Детектор медіа» спростовував фейки, що, на думку Зеленського, надії на вступ України в НАТО згасають, і що Україна начебто може вступити в НАТО, якщо відмовиться від захоплених Росією територій.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись