Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Україну не чекають в НАТО

Кремлівські пропагандистські медіа та анонімні телеграм-канали поширюють інформацію про те, що Україну не чекають в НАТО. Про це нібито заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц в інтерв’ю виданню Welt. Це — маніпуляція.

Насправді Олаф Шольц заявив, що після війни Україна буде оснащена зброєю західного виробництва і потім доведеться обговорювати гарантії безпеки, які можна надати в післявоєнній ситуації. «Але ми ще не там. Тепер давайте зосередимося на тому, що нас чекає», — додав Шольц. Він не говорив, що Україну не чекають в НАТО.

На запитання журналіста, чи «ви теоретично підтримали б членство України в НАТО після закінчення війни?», Шольц відповів, що в Бухаресті в 2008 році НАТО ухвалив рішення, які сформулювали довгострокову перспективу. «Усім зрозуміло, що в осяжному майбутньому цього не станеться. Ще й тому, що в критеріях НАТО є цілий ряд умов, які Україна наразі не може виконати», — зазначив Шольц.

Агітпроп систематично поширює інформацію про те, що Захід не хоче допомагати Україні у війні, та намагається показати, що західні партнери не зважають на Україну та не хочуть її бачити в НАТО. Раніше «Детектор медіа» спростовував фейк про те, що німці виступили «проти вступу України до НАТО».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись