Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Зеленський розповів, що носить із собою пістолет, аби застрелитися

У телеграм-каналі, який поширює проросійську риторику, з’явилася інформація про те, що Зеленський нібито сказав, що носить із собою пістолет, аби застрелитися. «Навіть страшно уявити, де він його носить», — пишуть у повідомленні. Це — маніпуляція.

На кейс звернули увагу фахівці проєкту VoxCheck. Володимир Зеленський справді говорив у інтерв’ю Дмитру Комарову, що носить із собою пістолет і вміє стріляти, проте він йому потрібен для самооборони. У фільмі «Рік. За кадром», коли Комаров перепитує, для чого йому пістолет, український президент відповідає: «Ні, ти що, ми самі себе ні. Відстрілюватися — да».

Агітпроп систематично намагається дискредитувати Зеленського та посіяти зневіру серед українського суспільства. Мовляв, він готовий учинити самогубство в будь-який момент, а залишившись без глави держави, Україна програє у війні. Раніше «Детектор медіа» спростовував фейки про те, що Зеленський нібито має російський паспорт і буцімто на боці Росії, бо носить взуття з літерою «Z».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись