Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Зеленський розповів, що носить із собою пістолет, аби застрелитися

У телеграм-каналі, який поширює проросійську риторику, з’явилася інформація про те, що Зеленський нібито сказав, що носить із собою пістолет, аби застрелитися. «Навіть страшно уявити, де він його носить», — пишуть у повідомленні. Це — маніпуляція.

На кейс звернули увагу фахівці проєкту VoxCheck. Володимир Зеленський справді говорив у інтерв’ю Дмитру Комарову, що носить із собою пістолет і вміє стріляти, проте він йому потрібен для самооборони. У фільмі «Рік. За кадром», коли Комаров перепитує, для чого йому пістолет, український президент відповідає: «Ні, ти що, ми самі себе ні. Відстрілюватися — да».

Агітпроп систематично намагається дискредитувати Зеленського та посіяти зневіру серед українського суспільства. Мовляв, він готовий учинити самогубство в будь-який момент, а залишившись без глави держави, Україна програє у війні. Раніше «Детектор медіа» спростовував фейки про те, що Зеленський нібито має російський паспорт і буцімто на боці Росії, бо носить взуття з літерою «Z».

Author: Марина Крижня,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join