Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Зеленський поставив ультиматум Польщі: якщо не знімуть ембарго на зерно, біженці перетворять країну «на один великий Майдан»

В анонімних телеграм-каналах, що транслюють прокремлівську риторику, поширюють інформацію про те, що Володимир Зеленський нібито поставив ультиматум Польщі: якщо Варшава не зніме ембарго на зерно, то «сотні тисяч добре озброєних біженців з України влаштують Майдани у всіх польських містах». Це — фейк.

Кейс дослідили фактчекери проєкту StopFake. Володимир Зеленський не погрожував Польщі — інформації про нібито висунутий ультиматум немає в жодному з офіційних каналів Президента України. І серед цитат в інтерв’ю також немає подібних заяв.

Ба більше, більшість українських біженців — жінки та діти. Вони не є «добре озброєними», як стверджує агітпроп.

У такий спосіб російський агітпроп прагне дискредитувати Володимира Зеленського та посварити Україну і Польщу. Поширюючи подібні фейки, російські пропагандисти намагаються зменшити підтримку та допомогу поляків. Раніше ми спростовували фейк про те, що НАТО готується до поразки України та окупації західної частини українських територій.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись