Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Запроваджені проти Росії санкції не зупинять війну в Україні

За даними Центру протидії дезінформації при РНБО, Росія використовує хорватського депутата Європарламенту Міслава Колакушіча для поширення кремлівського меседжу про те, що «запроваджені проти росії санкції не зупинять війну в Україні». «Днями під час виступу в Європарламенті М.Колакушіч заявив: якщо Євросоюз справді не хоче фінансувати війну, то має запровадити санкції також і проти США, що постачають зброю Україні. Загалом М.Колакушіч досить обережно просуває кремлівські тези в західному інформаційному просторі, не висловлюючи відверту підтримку Росії. Періодично депутат Європарламенту ретранслює меседжі Росії про "залежність ЄС від США" та дискредитує українських союзників на міжнародній арені», — йдеться у повідомленні.

Такий меседж вигідний російській пропаганді для того, щоби дискредитувати союзників України в цій війні, мовляв, санкцій, які вводять країни ЄС недостатньо, щоби її зупинити, а США навпаки підігрує агресії і робить все для того, щоби війна тривала довше. Насправді США на правах союзника надає Україні зброю для оборони своєї цілісності та суверенності, на які й посягнула Росія розв'язавши криваву війну.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись