Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Влада Харкова здає місто окупантам, тому із КП "Харківські теплові мережі" звільняють всіх працівників

Таку інформацію поширюють російські пропагандисти. Зокрема, у соціальних мережах з'являється допис про те, що Харків планують здати окупантам оскільки у місті нібито звільняють працівників комунального підприємства "Харківські теплові мережі". “Влада Харкова, за всіма ознаками, упевнена, що місто перейде під контроль Росії, інакше навіщо їм повністю руйнувати всю структуру Харківських тепломереж? У ХТС звільняють всіх працівників без компенсації невиплачених за три місяці зарплат. Звільняють операторів, без яких опалювальний сезон розпочати неможливо. Значить, розуміють, що починати їм його не доведеться?”, — йдеться у фейковому повідомленні, яке масово поширюється.

Проте це — неправда. За даними фактчекерів Харківського антикорупційного центру, з перших днів війни оператори котельних, слюсарі, зварювальники та інші співробітники КП “Харківські теплові мережі”, ризикуючи життям, рятували систему опалення міста. Наразі кожен день проводяться ремонтні роботи. Про роботу майже щоденно є звіти на сайті міської ради. Також робота по підготовці до нового опалювального сезону вже розпочалася та не припиняється, незважаючи на те, що щоденно у Харкові зменшується кількість житлових будинків, які неможливо було підключити до тепла через обстріли. Тобто всіх комунальників із підприємства не звільняють, навпаки — вони продовжують працювати та, станом на 7 травня, проблем з фінансуванням на підприємствах немає. Аванс за квітень, на той час, отримали працівники всіх підприємств, частина отримала і зарплату.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись