Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Влада Харкова здає місто окупантам, тому із КП "Харківські теплові мережі" звільняють всіх працівників

Таку інформацію поширюють російські пропагандисти. Зокрема, у соціальних мережах з'являється допис про те, що Харків планують здати окупантам оскільки у місті нібито звільняють працівників комунального підприємства "Харківські теплові мережі". “Влада Харкова, за всіма ознаками, упевнена, що місто перейде під контроль Росії, інакше навіщо їм повністю руйнувати всю структуру Харківських тепломереж? У ХТС звільняють всіх працівників без компенсації невиплачених за три місяці зарплат. Звільняють операторів, без яких опалювальний сезон розпочати неможливо. Значить, розуміють, що починати їм його не доведеться?”, — йдеться у фейковому повідомленні, яке масово поширюється.

Проте це — неправда. За даними фактчекерів Харківського антикорупційного центру, з перших днів війни оператори котельних, слюсарі, зварювальники та інші співробітники КП “Харківські теплові мережі”, ризикуючи життям, рятували систему опалення міста. Наразі кожен день проводяться ремонтні роботи. Про роботу майже щоденно є звіти на сайті міської ради. Також робота по підготовці до нового опалювального сезону вже розпочалася та не припиняється, незважаючи на те, що щоденно у Харкові зменшується кількість житлових будинків, які неможливо було підключити до тепла через обстріли. Тобто всіх комунальників із підприємства не звільняють, навпаки — вони продовжують працювати та, станом на 7 травня, проблем з фінансуванням на підприємствах немає. Аванс за квітень, на той час, отримали працівники всіх підприємств, частина отримала і зарплату.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join